Social

Andrei Bolocan mai iubit decât Jurnal TV! Vezi câți patroni are autorul emisiunii „Lumina”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patreon- este un serviciu care ajută un proiect să câștige bani pe seama fanilor săi. Asta evident are loc doar în momentul în care ai fani. Mecanismul este simplu, lunar donezi o anumită sumă de bani proiectului a cărui fan ești. Nu contează, merge vorba de un proiect de muzică, artă sau blogging.

Primul care a introdus acest concept pentru publicul din Republica Moldova, a fost Andrei Bolocan, producătorul emisiunii Lumina. Anunțul a fost făcut la data de 25 martie 2015. La început Andrei Bolocan avea puțini patroni, însă la momentul de față, Andrei Bolocan se bucură de susținerea a 359 de patroni (chiar dacă ne critică, printre patronii lui Andrei Bolocan se află și cel care scrie acest articol).

Un alt proiect care a încercat să câștige bani pe seama fanilor săi, a fost JurnalTV. Cred că vă amintiți de perioada când JurnalTV a fost nevoit să se mute într-o altă clădire din motiv că nu au achitat timp de un an de zile chiria pentru oficiile din Sky Tower. Problemele financiare i-au impus pe cei de la Jurnal să facă acest pas. Însă au eșuat, nu au reușit nici pe aproape să repete performanța reușită de către Andrei Bolocan. La momentul de față, proiectul JurnalTV este susținut de doar 35 de patroni. Cred că autorii se așteptau la un succes mai mare.

Un alt element care merită a fi menționat este că la un moment dat, când mai mulți „patroni” au decis să renunțe să mai doneze pentru JurnalTV, aceștia au decis să ascundă suma pe care o primesc cadou de la susținătorii proiectului. Ultimul screenshot a fost făcut de bloggerul Eugen Luchianiuc, când erau 47 de patroni și doar 216 euro donați.

La moment sunt 35 de patroni și cu siguranță suma a scăzut. Cred că anume din acest motiv și au închis opțiunea de a vedea suma. Interesant este că și Andrei Bolocan a închis interzis opțiunea de a vedea suma care i se oferă. Cauzele putem doar să le presupunem.

 

loading...

Comments are closed.