Politic

Andrei Năstase despre acțiunea Maiei Sandu la Procuratura Generală: a uitat de răspunderea penală pentru denunț fals?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cum denunțul Maiei Sandu la Procuratura Generală împotriva liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se transformă într-un „bine” pentru Plahotniuc, facilitându-i calea de eschivare în fața CEDO de la răspunderea penală a liderului PDM.

Întrebat de către jurnaliști cum comentează faptul că Maia Sandu a fost invitată la Procuratura Generală pentru a i se explica că este pasibilă de răspundere penală, dacă se va dovedi că denunțul său împotriva lui Vlad Plahotniuc este fals, Andrei Năstase a declarat că nu vrea să comenteze acțiunile politice pe care nu le împărtășește, informează Deschide.md.

„Nu știu dacă este cazul să comentez acțiunile politice pe care noi nu le împărtășim. Noi nu ne-am adresat la procuratura lui Plahotniuc lesne de înțeles, Procuratura este capturată și nu mergem să-l reclamăm pe Plahotniuc la structura care-i aparține lui”, a declarat liderul PPPDA.

Referindu-se la avertizarea Maiei Sandu de către Procuratura Generală în sensul răspunderii penale pentru un posibil denunț fals, Năstase a declarat că aceasta nu e decât o procedură ordinară. „Cât privește, aceasta este o procedură ordinară, atunci când cel care face un denunț, sigur trebuie să fie preîntâmpinat de răspunderea penală pe care o poartă în conformitate cu legislația pentru un denunț calomnios sau un denunț fals. Platforma Demnitate și Adevăr nu se adresează la instituția lui Plahotniuc, pentru a-l investiga pe Plahotniuc”, a spus Năstase.

La rândul său, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate,Igor Grosu, a declarat că „Domnul Năstase are opinia proprie așa cum o are și PAS. Și chiar dacă avem un parteneriat strategic este bine că fiecare partid are agenda sa”.

Amintim că luna trecută Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva liderului Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, cu cererea de a-l trage la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat. Liderul PAS, Maia Sandu, a spus că liderul PDM controlează toate puterile în stat.

 

loading...

Write A Comment