Alte știri

Andrei Năstase dorește ca Maia Sandu să se retragă din cursa prezidențială: „Eu am făcut-o odată, poate e cazul s-o facă și altcineva.”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PPDA, Andrei Năstase, nu exclude că va candida la alegerile prezidențiale din toamna aceasta și i-a sugerat Maiei Sandu că ar fi cazul să procedeze la fel cum a făcut-o dânsul în anul 2016. Mai mult, Năstase i-a reproșat liderei PAS că ar fi cedat puterea lui Dodon și nici măcar nu și-a asumat responsabilitatea.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit lui Năstase, în 2016 a candidat Maia Sandu și s-a văzut deznodământul, pentru că a câștigat „o mediocritate”. „Eu am făcut-o odată (că s-a retras în favoarea Maieie Sandu în 2016 n.r.), poate e cazul s-o facă și altcineva. Cumva se creează impresia că i se cuvine cuiva totul de fiecare dată. Nu este corect. Lupta noastră nu este pentru a accede în turul II al alegerilor prezidențiale. Noi am avut deja acest exercițiu în 2016. În 2016 am avut acest exercițiu și am eșuat, iar în rezultat avem ca președinte o mediocritate, iar acest lucru e recunoscut chiar și la Kremlin”, a spus ieri-seara Năstase, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Astfel, Năstase susține că nu trebuie de repetat ce a fost în 2016 și în 2020. „Eu am zece ani de luptă, în care l-am debarcat pe Plahotniuc… Dacă e să-l doborâm pe Dodon o putem face în zece luni. trebuie să lăsăm isteria la o parte, să lăsăm această hipnoză – că totul și de fiecare dată i se datorează unui singur”.

De asemenea, liderul PPDA a sugerat că din cauza Maiei Sandu Blocul „ACUM” a ajuns în stradă, deoarece a cedat puterea lui Dodon. „Văd că unii se dau cu părere, arată cu degetul la Dodon, că e laș, altul spune nu știu ce… Am ajuns în stradă și-i strigăm ăstuia că este nu știu cum. E vina noastră că Dodon a ajuns la butoane. După zece ani de luptă am adus la guvernare niște oameni doreau binele acestei țări, dar iată că puterea a fost dată. Cine a răspuns pentru acest lucru? cine își asumă responsabilitatea pentru acest lucru? Nimeni. Și noi îl tot arătăm cu degetul pe Dodon. Nu e meritul lui, e vina noastră și trebuie să ne asumăm asta. Noi, cei de la PPDA, am insistat ca acea asumare de răspundere a Guvernului să nu se producă. știam că va pica Guvernul”, a punctat Năstase.

Citește și: Olesea Stamate ar putea să se retragă din cursa electorală din Hâncești. Ce spune Andrei Năstase

loading...

Comments are closed.