Alte știri

Andrei Năstase îi dedică soției sale versurile lui Eminescu la bustul poetului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi se împlinesc 131 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu. Oficiali de stat, politicieni și alți cetățeni depun astăzi flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor, printre care și Andrei Năstase alături de partidul său Platforma DA.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Întrebat de jurnaliști ce înseamnă pentru acesta Eminescu, Năstase a menționat că e un model de om politic, iar opera sa l-a călăuzit și pe acest tărâm, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md

„Eminescu pentru mine este un reper, este un model de curaj, de demnitate. Dacă vreți, este și un model de om politic și de stat, pentru că prin opera sa m-a călăuzit și pe acest tărâm”, a spus Năstase.

Liderul PPDA a mai spus că îi place întreaga operă a lui Eminescu, ba chiar a recitat, aproape corect, versurile din poezia „Atât de dulce…”, care îi amintesc de soția sa.

„Având în vedere coincidența anumitor date, am să vă spun că în fiecare zi îmi zic:

Atât de dulce ești, iubito (corect: „nebuno”),
Că le ești dragă tuturor,
Cunosc femei ce după ochii
Și după zâmbetul tău mor.

Și atunci mă gândesc la soția mea care astăzi împlinește o vârstă frumoasă.

Sunt și alte poezii, alte lucrări care mă inspiră, neuitată de nimeni „Scrisoarea a III-a” care este actuală și astăzi. La fel ca o bună parte din opera lui Eminescu, actuală până în prezent. Din păcate sau din fericire în anumite locuri, va rămâne actuală și în viitor”, a spus Andrei Năstase.

loading...

Comments are closed.