Alte știri

Andrei Năstase s-a întâlnit cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, s-a întâlnit, miercuri, 12 august, cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Discuția a vizat situația politică din țară, revigorarea dialogului dintre putere și opoziție în contextul crizei acute cu care se confruntă sectorul agrar, solicitarea opoziției de a convoca o ședință parlamentară extraordinară pentru a identifica soluții anti-criză în domeniile agrar, sanitar și social.

În altă ordine de idei, cei doi s-au referit la pregătirile către scrutinul prezidențial de la 1 noiembrie. Andrei Năstase s-a arătat mai mult decât reticent față de modificările recente operate în Codul electoral, menționând că acestea ar avea intenția de a frauda alegerile din toamnă prin câteva propuneri neconforme standardelor europene, pe subiectul cărora Platforma DA a emis astăzi și o declarație.

La rândul său, Excelența Sa, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas, și-a reiterat disponibilitatea de a împărtăși experiența pozitivă a guvernului de la Vilnius în ce privește avansarea pe agenda reformelor europene, exprimându-și speranța că clasa politică moldovenească va da dovadă de maturitate și va dialoga în marja paradigmelor democratice, luând decizii în beneficiul cetățenilor.

Deputat: Țara are nevoie de pâine, dar nu de proteste politice

loading...

Comments are closed.