Politic

Andrian Candu: Am dat ideea de a deschide un cont de donații pentru vaccin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre ședința Biroului permanent al Parlamentului și ce s-a discutat în cadrul acesteia, informează Oficial.md

La ședință au fost invitați Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, secretarii de stat al Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Nu mă bucură cele discutate și auzite. Am discutat două subiecte: situația pandemică și situația economică și cea bugetară. La capitolul vaccinare, constatăm că autoritățile depun eforturi pentru acest lucru, dar luând în considerare că avem nevoie de peste 1,5 mln. de oameni să fie vaccinați, nu putem aștepta până ni se vor oferi gratuit vaccinuri sau prin platforme internaționale la prețuri preferențiale. Am discutat și alte modalități de obținere a vaccinurilor. Majoritatea fracțiunilor au semnat un proiect de lege care urmează a fi examinat în plen prin care se aduce o derogare de la lege privind procedurile de achiziție în ce privește COVID-19. Am dat ideea de a fi deschis un cont unde toți doritorii pot dona pentru ca statul să acumuleze bani pentru vaccin”, a spus Andrian Candu.

Un alt subiect discutat este învățământul online: „Acesta nu funcționează și este mai degrabă o degradare”.

Cât privește situația economică, Andrian Candu spune că, chiar dacă există unele creșteri, ele nu sunt o creștere economică de care țara are nevoie.

Am făcut o solicitare către Guvernul interimar să vină cu propuneri cu ce poate ajuta Parlamentului pentru a contribui la unele soluții la rezolvarea crizei”, a mai spus Candu.

Citește și: În contextul recentelor acuzații, Igor Dodon amintește că Maia Sandu pășește pe covorul pe care l-a adus el la Președinție

loading...

Comments are closed.