Andrian Candu: Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina!

Andrian Candu, Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina, moldova parlament, pdm, partidul democrat, guvernul filip, plahotniuc porosenko, putin moscova, geopolitica marea neagra 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, condamnă cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina. Totodată, liderul politic de la Chișinău a venit cu un îndemn către comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situaţiei în regiunea strâmtorii Kerch din Marea Azov.

“Ne solidarizăm și noi cu Ucraina și susținem dreptul lor de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului international”, a scris Andrian Candu pe Facebook. Precizăm că reacția lui Candu este prima reacție publică din rândul oficialilor de la Chișinău. La fel, menționăm că președintele Dodon nu a comentat în nici un fel conflictul izbucnit între țara vecină și Rusia.

Amintim că astăzi în Ucraina a fost instituită legea marțială în urma incidentului de ieri din Marea Azov. Decizia politică a fost luată de președintele Petro Poroshenko, iar ulterior a fost susținută de Parlamentul de la Kiev. Acest lucru presupune că statul întră stare de război.

De cealată parte, Ministerul de Externe al Rusiei a emis astăzi un comunicat prin care avertizează Ucraina că Rusia va curma cu fermitate orice fel de încercare de încălcare a suveranităţii şi securităţii sale. „Politica Kievului, în coordonare cu Statele Unite şi UE, încearcă să provoace un conflict cu Rusia”, au afirmat oficialii de la Moscova.

NATO a transmis că susține în totalitate suveranitatea Ucrainei, în timp ce Germania a anunțat că se oferă să fie un mediator în scopul ca să se evite agaravarea acestui nou conflict între Rusia și Ucraina.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share