Politic

Andrian Candu i-a mulțumit lui Sergiu Cioclea pentru munca făcută la BNM: „Realizările din această perioadă sunt remarcabile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Andrian Candu printr-o postare pe pagina sa de Facebook, a mulțumit fostului Guvernator al Băncii Naționale al Moldovei. Candu a reamintit realizările BNM din 2016, de când funcția de guvernator a fost ocupată anume de către Sergiu Cioclea.

„Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vin să-și ajute țara în acest fel.”, a scris Candu în mesajul său de mulțumire.

Speakerul Parlamentului a amintit de faptul că anume în perioada mandatului lui Sergiu Cioclea a fost scăzută la minim rata dobânzilor, iar valuta națională a devenit una stabilă. Totodată s-a observat un flux de investitori străini, creșere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute.

Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de Guvernator al BNM în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că i-a adresat lui Andrian Candu o cerere de demisie din funcție începând cu 30 noiembrie curent

loading...

Comments are closed.