Alte știri

Andrian Candu: PDM poate să revină la guvernare şi fără alegeri anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va reveni la guvernare mai degrabă decât cred unii. Declaraţia aparţine deputatului democrat Andrian Candu. Potrivit lui, până atunci, PDM va constitui o opoziţie constructivă şi va pune presiune pe actualul Guvern. Totodată, Andrian Candu spune că PDM este gata să poarte discuţii cu orice partid politic pentru a forma o nouă majoritate parlamentară, transmite IPN.

Andrian Candu a afirmat că PDM vrea să fie la guvernare pentru a putea livra, în continuare, rezultate pentru cetăţeni.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Partidul Democrat trebuie să pună presiune constructivă pe Guvern pentru ca acesta să înceapă să livreze rezultate pentru cetăţeni. De aceea, o aşteptăm pe Maia Sandu cu echipa sa în Parlament, atunci când se va discuta moţiunea de cenzură pe două dimensiuni: economic şi social”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Potrivit lui, Guvernul Sandu nu a oferit deocamdată lucruri concrete pentru cetăţeni şi doar a suspendat sau anulat proiecte sociale importante, iniţiate de guvernarea precedentă.

Întrebat dacă PDM va opta pentru alegeri parlamentare anticipate, Andrian Candu a menţionat că prezenţa la vot din ultimul scrutin, cel local, a demonstrat că oamenii sunt obosiţi de alegeri.

„PDM vrea să revină la guvernare şi poate să facă acest lucru şi fără alegeri anticipate”, a declarat Andrian Candu, însă nu a precizat cum anume.

În acest context, Andrian Candu a notat că PDM este gata să poarte discuţii cu orice formaţiuni politice pentru a forma o nouă majoritate în Parlament.

Dacă la ora actuală unele membre ale coaliţiei de guvernare sunt dispuse să discute cu Partidul Democrat pentru a face o anumită construcţie care să ducă la aceea ca să începem să livrăm cetăţenilor ceva, PDM este deschis pentru astfel de discuţii, indiferent de culoarea politică. Am observat că în ultimii ani culoarea politică atât de mult dezamăgeşte şi foarte mult se pune accent pe geopolitică şi culoare politică încât se uită despre cetăţean şi treburile din localităţi”, a declarat politicianul.

PDM se află actualmente în opoziţie după ce, în luna iunie, a cedat puterea coaliţiei de guvernare formată de blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor.

loading...

Comments are closed.