Politic

Andrian Candu: SUA vor rămâne concentrate pe suportul pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite ale Americii și cele mai importante state europene vor rămâne concentrate pe regiune și pe suportul pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, drept răspuns la întrebarea dacă, odată cu plecarea din funcție a actualului ambasador, SUA ar putea să se schimbe atitudinea față de Republica Moldova.

„Oamenii se schimbă, procesele, sistemul și politicele nu se schimbă”, a spus președintele Parlamentului la Publica TV. Potrivit lui, se simte o implicare a Statelor Unite ale Americii în regiune și sprijinul Moldovei.

În ceea ce privește relația cu Federația Rusă, Andrian Candu susține că aceasta poate fi un partener mai ales din punct de vedere economic și că Republica Moldova este deschisă pentru un asemenea parteneriat. „Niciodată în diplomație nu se închid ușile. Dacă închizi ușile, trebuie să deschizi geamurile. Întotdeauna trebuie să păstrezi canale de comunicare, întotdeauna trebuie să existe dialog și trebuie să creezi perspective de comunicare”, spune șeful legislativului. Potrivit lui, o cooperare cu Federația Rusă va fi în beneficiul Republicii Moldova, dacă aceasta va ști să coopereze și nu va fi dominată.

loading...

Comments are closed.