Politic

Andrian Candu: Susținem integritatea teritorială a Spaniei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei, a declarat astăzi Președintele Parlamentului Andrian Candu, a relatat pentru moldpres.md Direcția comunicare și relații publice a Legislativului, scrie oficial.

Potrivit lui, Republica Moldova de 25 de ani se confruntă cu separatismul. Știind care sunt consecințele secesionismului, autoritățile din țara noastră exprimă suport ferm pentru integritatea Spaniei. ”Vom urmări în continuare cu atenție evoluțiile din Regatul Spaniei”, a menționat președintele Parlamentului.

”Sper că decizia de astăzi a Senatului, care a aprobat solicitarea Guvernului de a activa prevederile art. 155 din Constituția Regatului Spaniei în privința regiunii Catalonia, va contribui la restaurarea ordinii constituționale și a statului de drept pe întreg teritoriul Spaniei”, a mai declarat președintele Parlamentului.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici. În aceiași zi, Senatul Spaniei a aprobat suspendarea autonomiei regiunii.

loading...

Comments are closed.