Social

Angajații Serviciului Vamal au depistat aproape două mii de ţigări ascunse într-un automobil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Funcţionarii vamali din cadrul postului vamal Cahul (PVFI, rutier) au contracarat o tentativă de transportare frauduloasă a 1850 pachete de ţigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La pista de control ieşire autoturisme a postului vamal Cahul (PVFI, rutier) s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”VOLVO S60”, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania. Şoferul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a comunicat funcţionarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Funcţionarii vamali acţionând în baza analizei de risc au dispus efectuarea controlului de specialitate, iar ca rezultat au depistat locuri special amenajate (în aripile şi bara din spate) şi în acestea erau ascunse 1850 pachete de ţigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piaţa neagră din Uniunea Europeană.

În consecinţă, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reţinut până la stabilirea tuturor circumstanţelor.

Conform prevederilor articolului 4397 Cod Contravenţional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârşirea unei contravenţii sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forţată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

loading...

Comments are closed.