ANRE a aprobat: “Moldovatransgaz” se desparte de “Moldovagaz”

ANRE a aprobat Planul de măsuri detaliat privind separarea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”.

Planul aprobat de către ANRE prevede implementarea procesului de separare în 12 etape distincte, pe parcursul cărora vor fi realizate 23 de acțiuni de bază și 61 de acțiuni suplimentare, care urmează a fi îndeplinite până la 1 octombrie 2020.

Principalele măsuri se referă la organizarea întreprinderilor de furnizare și de transport al gazelor naturale pe orizontală; formarea bazei contractuale independente privind furnizarea și transportul gazelor naturale; atribuirea către SRL „Moldovatransgaz” a activelor cu drept de proprietate; asigurarea independenței personalului și managementului SRL „Moldovatransgaz”; oferirea SRL „Moldovatransgaz” a resurselor financiare necesare pentru activitatea de transport al gazelor naturale etc.

Ca urmare a implementării Planului de separare aprobat, SRL„Moldovatransgaz” trebuie să corespundă cerinţelor privind separarea şi independenţa operatorului sistemului de transport, conform unei directive europene din iulie 2009 privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale.

Citește și: Pe parcursul lunii ianuarie au fost înregistrate 1577 contracte de dare în locațiune, informează Serviciul Fiscal de Stat

Total
0
Shares
Total
0
Share