ANRE s-a autosesizat în cazul facturilor majorate la energia eletrică

La data de 17 martie curent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a citat SA „Termoelectrica” pentru depunerea explicațiilor în procesul examinării faptei contravenționale prevăzute de art. 169 lit. r) Cod contravențional al RM, inițiate ca urmare a petițiilor depuse de consumatori cu privire la sumele majorate indicate în facturile pentru energia termică pentru luna ianuarie 2020.  

Pe marginea faptelor reclamate, cât și a informațiilor difuzate în sursele mass-media, ANRE a luat act și s-a autosesizat, inclusiv, pe marginea petiției on-line semnată de  peste 2630 de petiționari.

Astfel, ANRE a examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețeaua termică de către SA „Termoelectrica” și a verificat corectitudinea  emiterii de către furnizor a facturilor. Ca urmare s-a constat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile, fapt ce contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017, care instituie obligația facturării lunare a consumului de energie termică.

În acest context ANRE, în calitate de agent constatator, a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție, care a fost contrasemnat de către reprezentanții SA „Termoelectrica” și transmis instanței de judecată pentru adoptarea deciziei și aplicarea amenzii prevăzute de Codul Contravențional.

Citește și: Simpals sare în ajutorul companiilor care vor să treacă în regim online

Total
0
Shares
Total
0
Share