Alte știri

ANSA a efectuat peste 500 de inspecții în pieţele şi magazinele alimentare din ţară. Câte încălcări au fost depistate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 200 de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări minuţioase în pieţele şi magazinele alimentare din ţară. Aceştia au făcut 525 de inspecţii, în urma cărora au depistat 149 de încălcări, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Despre aceasta a anunţat Directorul General ANSA, Vladislav Cotici, în cadrul unui briefing de presă.

„O atenţie deosebită o atragem în pieţe, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia”.

Totodată, directorul ANSA a declarat că inspectorii fac şi controale la asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezonier în câmp. ANSA reiterează operatorilor economici în domeniu să respecte toate cerințele de prevenire a răspândirii noului coronavirus impuse de autorități.

„Inspectorii efectuează inspecţii şi în câmp. Verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru a ne proteja de COVID-19. Aceştia verifică procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp. Astfel, atunci când muncitorii i-au masa în câmp, agentii economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor întrucât suntem în perioada caniculară şi putem avea şi alte probleme, precum intoxicaţiile.”, a precizat Vladislav Cotici.

ANSA și-a exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin consultativ tuturor operatorilor economici, în caz de necesitate.

Citește și: ANSA continuă inspecțiile la piețele agroalimentare pentru a evalua respectarea măsurilor anti-COVID impuse de CNESP

loading...

Comments are closed.