Social

ANSA a făcut controale fulger! Peste 500 de kg de legume au fost retrase de pe piață, în Capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 500 de kilograme de legume care nu corespund cerințelor minime de calitate au fost retrase din comerț de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Este vorba despre 220 kilograme de ardei, 180 kilograme de roșii și 80 kilograme de castraveți „vizibil neconforme”, spune ANSA.

Asta după ce la linia fierbinte a Agenției au parvenit plângeri din partea consumatorilor, cu privire la calitatea proastă și lipsa informației pentru cumpărătorii de fructe și legume. Astfel, inspectorii ANSA au efectuat controale inopinate în unitățile de comerț din municipiul Chișinău în zilele de 24 – 26 septembrie.

În urma controalelor au fost depistate următoarele încălcări:

  • Lipsa informației necesare pentru consumatori despre, originea produsului, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor;
  • Informații incomplete despre fructele și legumele proaspete, astfel este imposibil de urmărit trasabilitatea lor;
  • În depozit au fost găsite fructe și legume neetichetate;
  • Legume neconforme plasate spre comercializare;
  • Expunerea în comercializare a fructelor și legumelor în stare de alterare.

Operatorii din comerț au fost atenționați asupra necesității de procurare a fructelor și legumelor etichetate. De asemenea au fost întocmite procese verbale de contravenție. Totodată, ANSA menționează că va monitoriza în continuare respectarea cerințelor de calitate, comercializare și etichetare a fructelor și legumelor proaspete plasate pe piață.

loading...

Comments are closed.