ANSA vine cu recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vine cu unele recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci:

  • Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă, etichetate și sunt marcate corespunzător;
  • Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate și anume din stradă, de la persoane necunoscute, strânse din flora spontana (păduri), fapt ce poate duce la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor;
  • Nu folosiți în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;
  • Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicat;
  • Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor prospete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

Citește și: Prestarea serviciilor de alimentație publică în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din capitală va fi verificată de o comisie

Total
0
Shares
Total
0
Share