Anul trecut, ANI a aplicat amenzi de peste 810 000 de lei

Pe parcursul anului 2023, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a finalizat 163 de proceduri de control. Dintre acestea, 64%, au fost acte de constatare a încălcării.

Inspectorii de integritate au inițiat 365 de cauze contravenționale, fiind întocmite 350 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă totală de 810 475 de lei.

Pe parcursul anului 2023, Autoritatea Națională de Integritate a recepționat 76 710 declarații de avere și interese personale. În total, portalul public al declarațiilor conținea, la finele anului trecut, circa 935 000 de mii de declarații depuse în perioada 2011-2023.

În anul 2023, inspectorii de integritate au verificat din oficiu 938 de declarații de avere și interese personale ale demnitarilor de stat, depuse pentru anul 2022. Verificarea a vizat deputați, judecători, procurori, conducători ai instituțiilor/autorităților publice etc.

Parlamentul a recomandat Autorității Naționale de Integritate să asigure respectarea de către inspectorii de integritate a prevederilor în domeniul verificării și a controlului averii și al intereselor personale. În contextul controlului parlamentar, Comisia juridică, numiri și imunități și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică vor monitoriza activitatea ANI”, notează serviciul de presă al Parlamentului, după prezentarea raportului instituției.

Potrivit legislației, anual, reprezentanții ANI prezintă în plenul Parlamentului raportul de activitate al instituției pentru anul precedent.

Total
0
Shares
Total
0
Share