Politic

Apelul lui Igor Dodon în contextul crizei pandemice

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul crizei pandemice, Igor Dodon, liderul socialiștilor din Republica Moldova, face un apel public ​​la responsabilitate și la cooperare între instituțiile statului, să fie lăsate dezbaterile politice și interesele electorale deoparte, să-și unească acum cu toții eforturile, să opteze pentru soluțiile politice optime și patriotice pentru a depăși criza sanitară complicată în care intră țara noastră, informează Telegraph.md, cu referire la apelul publicat mai jos.

Apelul lui Igor Dodon, președintele PSRM:

Situația din Moldova este foarte alarmantă.

Criza pandemică devine pe zi ce trece tot mai dramatică, iar ieri am avut un număr record de cazuri de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei din 2020.

Prognozele sunt că am putea avea creșteri și mai mari în perioada următoare, cu un număr sporit de decese, din păcate. Într-un astfel de moment, toate resursele instituționale ale statului și activitatea conducătorilor țării trebuie îndreptate exclusiv spre gestionarea acestei crize și protejarea sănătății populației.

Această evoluție negativă a crizei pandemice ne găsește într-un context foarte nefavorabil de criză politică, constituțională și de guvernare extrem de periculoasă. În țară mor zilnic zeci de oameni infectați, iar mii de persoane suferă de boală, în timp ce unii dintre conducători în loc să se preocupe de gestionarea situației pandemice, preferă să se ocupe de diferite interese electorale și de acțiuni populiste. Cred că în aceste zile este vital ca fiecare conducător de instituție, dar și politicienii, să lase deoparte orice interese electorale și să facă un efort comun pentru a sprijini gestionarea cu bine a pandemiei.

Fac apel către instituțiile responsabile ale statului să vină de urgență cu măsuri eficiente de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri, fără însă a bloca activitatea economică. Am dovedit în trecut că se poate reduce numărul de cazuri fără a bloca economia, sunt sigur că se va putea face acest lucru și acum.

Totodată, fac apel la încetarea imediată a oricăror polemici geopolitice pe tema vaccinurilor, aceste polemici sunt doar acțiuni cinice ale unor politicieni iresponsabili. Astăzi noi trebuie să le oferim cetățenilor posibilitatea să se vaccineze la libera alegere, să poată selecta vaccinul pe care îl doresc și în care au mai multă încredere. Fie că vorbim de vaccinul produs în Federația Rusă sau de cele produse în alte țări, noi avem datoria să-i ajutăm pe oameni să se protejeze cât mai repede, nu să-i împărțim și acum pe criterii geopolitice.

Apelul meu este la responsabilitate și la cooperare între instituțiile statului, să lăsăm dezbaterile politice și interesele electorale deoparte, să ne unim acum cu toții eforturile, să optăm pentru soluțiile politice optime și patriotice pentru a depăși criza sanitară complicată în care intrăm.

loading...

Comments are closed.