Actual

Apelul Ministerului Sănătății pentru sursele mass-media

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protecția lucrătorilor medicali este prioritară în actuala situație epidemiologică la COVID-19 în Republica Moldova.

Ministerul împreună cu experții OMS au instruit personalul medical din instituțiile strategice desemnate în tratamentul pacienților cu COVID-19, care se află pe prima linie în luptă cu virusul și continuă să instruiască medicii și asistentele medicale din toate celelalte instituții medicale din țară. La fel, tot personalul medical este asigurat cu echipamente de protecție.

Situația epidemiologică prin COVID-19 este critică în toate țările din regiune şi starea psiho-emoțională a personalul medical este un element important.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face apel la instituțiile mass-media de a nu face senzații și de a respecta dreptul la viața privată a personalului medical. De competența şi disponibilitatea lor de a se dedica deplin şi chiar mai mult, vor depinde sute de vieți.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale mai face apel către toți cetățenii de a respecta regimul de autoizolare, de a sta acasă, iar atunci când apelează la ajutorul medicilor, să relateze date și informații corecte și veridice.

”De noi toți depinde sănătatea lucrătorilor medicali”, a transmis Ministerul.

Telegraph.md susține această solicitare și reiterăm că publicăm doar informații oficiale despre situația privind Covid-19 în Moldova, iar informarea o facem gratuit. Totodată, reamintim că Asociația Presei Independente a solicitat nu mai puțin de 72 de mii de lei pe lună, pentru promovarea mesajelor împotriva Covid-19. Mai multe informații la acest subiect pot fi citite în articolul DOC // RUȘINE! API a cerut o groază de bani pentru publicarea informațiilor despre Covid-19

loading...

Comments are closed.