Social

Apelul Șefului Poliției, Alexandru Pînzari, către colegii săi: Să ajutăm colega de peste Prut să învingă lupta cu cancerul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari printr-un mesaj pe Facebook a venit cu o rugăminte către toți colegii săi dar și pentru ceilalți oameni care nu sunt indiferenți să ajute o polițistă din România în lupta ei cu cancerul.

Am citit recent un material despre o tânără poliţistă de peste Prut, care are nevoie de sprijin în lupta grea cu cancerul. Vin cu o propunere către toți polițiștii, către Asociația Femeilor din Poliție, toți cei care aveți posibilitate și bunăvoința de a ajuta această tânără polițistă din România. Împreună, putem dărui speranță celor mai triști ca noi.” a scris Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook.

Irina Tătaru are 33 de ani, este poliţistă şi are un copil de doar patru ani. Când viaţa părea să îi ofere tot ce avea nevoie pentru a fi liniştită şi iubită, un control medical de rutină i-a distrus toată fericirea. Diagnosticul a fost crunt: cancer. Ştia că este o boală nemiloasă, însă nu îşi închipuise niciodată că ea poate să se îmbolnăvească. După ce a aflat diagnosticul, a luptat cu ea şi a înţeles, în cele din urmă, că trebuie să iasă învingătoare. Acum are nevoie de aliaţi, adică de oamenii din jurul ei, care o pot ajuta să strângă banii necesari pentru câştigarea luptei cu boala.

Irina este o tânără pe care dacă ai vedea-o pe stradă nu ţi-ai imagina niciodată ce luptă duce cu cancerul. Vestea că suferă de această boală a lovit-o direct în moalele capului, fără să îi dea vreun avertisment, fără să simtă vreo durere înainte. Este frumoasă şi zâmbitoare, iar ochii ei expresivi arată cât de mult își doreşte Irina să se facă bine. „Am descoperit că am această boală anul trecut, în vară. Atunci am mers la un control ginecologic de rutină, fără să am vreo durere. Atunci am aflat că am o tumoare de aproximativ 10 centimetri. Mi-a explicat medicul că era de dimensiunea unui ou de gâscă. Iniţial mi s-a spus că este pe partea stângă, însă apoi nimeni nu reuşea să mai localizeze exact unde este tumoarea. Am fost la mai mulţi medici de specialitate, inclusiv la un gastroenterolog, pentru că acea tumoare era prinsă printr-un firişor de trompa uterină stângă şi la fiecare ecograf pe care îl făceam ea se plimba, ori în stânga ori în dreapta. Un medic îmi punea diagnosticul de tumoare ovar stâng, altul tumoare ovar drept. Ulterior, mi s-a spus că trebuie neapărat operată. Se bănuia doar că era o tumoare malignă, însă trebuia scoasă ca să se vadă cu exactitate. După operaţie s-a făcut histopatologia şi s-a văzut că era o tumoare malignă. Am urmat un tratament chimioterapeutic, timp de trei luni. Apoi, trei luni am fost sănătoasă, m-am întors la serviciu şi mi-am continuat activitatea profesională“, a povestit Irina.

Cum puteți ajuta?

Oamenii care doresc să o ajute pe Irina pot dona orice sumă de bani în conturile:

RO89RZBR0000060009913646 – Raiffeisen Bank, titular Tătaru Irina – cont în lei

RO73RZBR0000060020065663 – Raiffeisen Bank, titular Tătaru Irina – cont în euro

Mai multe informații puteți găsi AICI.

 

loading...

Comments are closed.