Alte știri

Aprobat: Meniu mai sănătos pentru copiii din grădinițe și școli începând cu acest an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Copiii din grădinițe şi elevii din şcoli vor fi hrăniți, din 1 septembrie, cu mai multe alimente sănătoase. Conform unui ordin al Consiliului municipal Chişinău, din noul an de studii în creşe şi grădiniţe vor fi alocați cu doi lei şi 20 de bani mai mult pentru fiecare meniu.

Pentru alimentaţia unui copil care are până la trei ani se va cheltui zilnic 29 de lei şi 55 de bani, iar pentru cei de până la şapte ani – 30 de lei şi 55 de bani. Din 1 septembrie, dejunul cald al copiilor din clasele primare va costa 13 lei şi 65 de bani. Suma este mai mare cu doi lei. Pentru elevii clasele gimnaziale, care sunt din familii nevoiaşe, preţul meniului a rămas neschimbat – de 11 lei şi 65 de bani.
 
În schimb s-a alocat cu doi lei mai mult pentru alimentaţia copiilor cu program prelungit de studii şi pentru cei care au fost bolnavi de tuberculoză. Mai bogat în produse va fi şi meniul copiiilor din grupele pregătitoare din instituţiile de învăţământ primar şi secundar.
 
Pentru alimentaţia fiecărui elev se va aloca 25 de lei şi 45 de bani. Zilnic, peste 305 mii de copii și elevi sunt hrăniţi în instituțiile de învățământ. Pentru noul an de studii, Guvernul a alocat în acest scop aproape un miliard de lei.
loading...

Comments are closed.