Social

Aproximativ 150 de familii de militari asigurate cu locuințe! Alte 335 așteaptă să primească cheile de la noile apartamente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 150 de familii ale militarilor au fost asigurate cu locuințe de serviciu în ultimii doi ani. Alte 335 de familii urmează să beneficieze de apartamente pe parcursul anului 2019, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Apărării, Diana Grădinaru, a specificat că, în anii 2016-2017, militarilor le-au fost oferite 111 apartamente de serviciu în municipiul Chișinău, 15 – în municipiul Bălți și 18 – la Cahul.

„În construcție se află un bloc de pe strada N. Testemiţanu din capitală, care urmează a fi finalizat în primul trimestru al anului 2019. Aici, 335 de familii ale militarilor prin contract vor beneficia de apartamente de serviciu”, a spus Grădinaru.

Totodată, Ministerul Apărării a înaintat spre aprobare Guvernului un nou proiect de parteneriat public-privat pentru construirea fondului locativ de serviciu şi a obiectivelor de menire social-culturală pe un teren din strada Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Bălţi”, a menționat Grădinaru.

Locuințele oferite militarilor au între 1 și 3 odăi, cu suprafețe ce variază între 33 și 75 m2.

loading...

Comments are closed.