Alte știri

Asigurarea construcției gazdoctului Iași-Ungheni a ajuns în vizorul CSE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia pentru Situații Excepționale s-ar putea ocupa de asigurarea continuă a lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei întâlniri dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, cu conducerea „Vestmoldtransgaz” în contextul stării de urgență.

„Ministrul Serghei Railean a declarat că va propune acest subiect să fie inclus în agenda Comisiei pentru Situații Excepționale, întrucât este un proiect important pentru securitatea energetică a Republicii Moldova”, anunță un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

Proiectul Ungheni-Chișinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 de km, trei stații de predare a gazelor naturale, două în Chișinău şi una în Ungheni, şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Citește și: Susținere mediului de afaceri în timpul stării de urgență. Până la 1 iunie, se instituie moratoriu asupra controlului activității agenților economici

loading...

Comments are closed.