Alte știri

Asociațiile patronale în domeniul transportului, despre PROTESTUL de la punctul de trecere Leușeni: „Folosesc în mod obraznic restricțiile de circulație impuse de țările UE, pentru ca să-și protejeze activitățile ilegale”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociațiile patronale din domeniul transportului condamnă protestul organizat ieri, la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni, de către unii transportatori, transmite Telegraph.md, cu referire la Ziarul Național

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cei adunați la Leușeni ar fi transportatori iliciți și „folosesc în mod obraznic restricțiile de circulație impuse de țările UE, pentru ca să-și protejeze activitățile ilegale”.

„Asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere își exprimă indignarea față de protestul unor așa-numiți „transportatori” organizat la august la punctul de trecere a frontierei Leușeni. Transportul ilicit reprezintă o amenințare gravă pentru ramura transporturilor din R. Moldova. Actualmente, bugetul pierde în jur de 40% din încasările pe care ar putea să le înregistreze de la operatorii de transport din cauza existenței unei rețele bine organizate și dirijate de transport ilicit”, se arată în declarația Asociațiilor patronale din domeniu.

Potrivit sursei citate, prin această taximetrie internațională, ca invenție pur-autohtonă, precum și necesitățile diasporei de a expedia colete rudelor, servesc drept „instrument de mușamalizare a activităților ilegale ale mai multor persoane care s-au autointitulat „transportatori”.

„În perioada stării de urgență ponderea transporturilor ilegale a crescut, deoarece în privința lor „nu s-au extins restricțiile”. Numărul unităților de transport antrenate în activitățile ilegale de transportare a călătorilor în trafic național și internațional este alarmant. Am solicitat în repetate rânduri de a fi stopate activitățile ilegale care duc la ruinarea ramurii transporturilor și pun în pericol existența a mii de locuri de muncă legale. Acum, când au fost înregistrate unele succese în domeniul combaterii ilegalităților și au fost sancționați mai mulți transportatori iliciți, inlcusiv prin ridicarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, asistăm și la protestele celor care activează în afara cadrului legal. Motivul utilizat de protestatari – restricțiile de circulație impuse de țările UE, nu are nici o legătură cu sancțiunile aplicate de ANTA față de ei.

Solicităm autorităților publice să manifeste maximă prudență la examinarea cerințelor „transportatorilor” de la punctul de trecere a frontierei Leușeni și sperăm că după adoptarea unor decizii în privința lor nu vor fi nevoiți să protesteze transportatorii legali”, se mai arată în declarația semnată de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, Asociația Patronală a Transportatorilor și Servicii Auxiliare, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”, Asociațiai Patronală a Transportatorilor Auto „Nord”, Uniunea Transportatorilor și Drumarilor și Asociația Internațională a Transportatorilor Auto.

Citește și: Fadei Nagacevschi se solidarizează cu Ambasadorul UE la Chișinău, pe cazul Șor

loading...

Comments are closed.