Politică

Astăzi la Chișinău sunt așteptați trei oaspeți foarte importanți! Ce spune Igor Dodon despre aceste vizite?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi la Chișinău sunt așteptați trei oaspeți importanți. Este vorba despre trei oficiali străini, anume: Dmitrii Kozak, vicepremierul Federației Ruse, Johannes Hahn, comisarul europen pentru extindere și un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, Bradely Freden.

Anticipând vizitele anunțate subit săptămâna trecută, președintele Igor Dodon a spus că acestea arată „interesul partenerilor externi pentru situația din Moldova” și a îndemnat partidele moldovene să stea de vorbă cu emisarii străini, scrie Radio Europa Liberă.

În remarci citate de agenția rusă de știri TASS, Dodon a spus că el se va întâlni separat cu cei trei musafiri.

„Politicienii cu experiență ar trebui să dea dovadă de înțelepciune și să se întâlnească cu emisarii”, a mai spus Dodon.

Săptămâna trecută, vicepremierul moldovean Iurie Leancă i-a criticat pe cei dispuși să discute cu Kozak, sugerând că acesta vine la Chișinău să influențeze formarea unei noi coaliții de guvernare.

De menționat este faptul că la sfârșitul săptămânii trecute. liderii blocului ACUM au venit cu declarații diametral opuse despre vizita lui Johannes Hahn la Chișinău. Dacă Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de Gheorghe Gonța, a spus că a aflat despre această vizită prin intermediul poștei electronice, spunând că a fost invitat pe e-mail, ulterior a acceptat acest lucru, Maia Sandu a spus la ProTV Chișinău, că anume blocul ACUM l-a invitat pe Johannes Hahn la Chișinău.

Am presupus că sunt două versiuni a celor întâmplate, prima ar fi că Maia Sandu a mințit la ProTV, când a declarat că Hahn a venit la invitația a unui grup de persoane necunoscute public, dar din care face parte Maia Sandu și nu face parte Andrei Năstase. Cea de-a doua versiune este că Maia Sandu și partidul ei, acționează separat de Andrei Năstase, cu alte cuvinte nu mai există o conlucrare între cei din blocul ACUM, acționându-se pe furiș.

loading...

Comments are closed.