Externe

Atac cu armă albă în Paris. Doi jurnaliști au fost răniți și doi suspecți au fost reținuți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi jurnaliști au fost înjunghiați în vineri dimineață în Paris, în apropierea vechii redacții Charlie Hebdo din arondismentul 11.

Polițiștii francezi au reținuti doi suspecți în locuri diferite din capitala Franței: unul la metrou și altul pe treptele Operei Bastille.

Primul suspect este un pakistanez de 18 ani. Despre identitatea și rolul jucat de al doilea bărbat arestat nu se știe nimic deocamdată.

Răniții sunt angajați ai agenției de presă Premières Lignes, aflată în aceeași clădire în care își avea sediul redacția Charlie Hebdo.

Pe 7 ianuarie 2015, frații Kouachi au năvălit în birourile revistei declanșând un carnagiu soldat cu 12 victime.

Atentatorii au strigat “Allah Akbar” și “L-am răzbunat pe profetul Mahomed”. Ei au fost uciși de poliție.

Recent, odată cu începerea procesului împotriva unor complici ai teroriștilor, săptămânalul satiric a publicat din nou caricaturile cu profetul Mahommed care au provocat atacul în 2015.

Poliţia a anunţat iniţial că patru persoane au fost rănite în atac, însă oficialul citat a declarat pentru AP că de fapt doar două persoane au fost rănite.

Motivul atacului era neclar şi nu era clar nici dacă are o legătură cu Charlie Hebdo, care şi-a mutat sediul în urma atacurilor teroriste din 2015, soldate cu 12 morţi în redacţia săptămânalului satiric.

Potrivit unor jurnalişti AP aflaţi la faţa locului, poliţişti francezi au ”inundat” cartierul, în apropiere de staţia de metrou Richard Lenoir.

Poliţia a izolat zona, inclusiv fostul sediu al Charlie Hebdo, în urma observării unui colet suspect în apropiere, potrivit oficialului citat.

Sursa: StirilePROTV, News.rI

loading...

Comments are closed.