Externe

Atac sângeros în estul Republicii Democrate Congo. Peste 60 de persoane au fost ucise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise într-un atac al miliției miercuri dimineață într-o tabără de persoane strămutate din estul Republicii Democrate Congo, a anunțat șeful unui grup umanitar local, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Sursa a declarat că miliția CODECO (o asociație liberă a diferitelor grupuri de miliție care operează în Republica Democrată Congo – n. red.) a fost responsabilă pentru masacru, care a avut loc în jurul orei 02:00 GMT în tabăra Savo din provincia Ituri.

Luptătorii CODECO au ucis sute de civili în Ituri în ultimii ani și au forțat mii de oameni să-și părăsească casele, potrivit ONU. Atacurile recente au vizat și taberele de persoane strămutate.

„Am auzit prima dată strigăte când eram încă în pat. Apoi, după câteva minute am auzit împușcături. Imediat am fugit și am văzut torțe și oameni care strigau după ajutor. Atunci mi-am dat seama că milițienii CODECO au pătruns în locuințele noastre”, a declarat Lokana Bale Lussa, un rezident al taberei, potrivit sursei citate.

„Am numărat peste 60 de morți și mai răniți într-un mod grav”, a adăugat acesta.

Charite Banza Bavi, președintele grupului umanitar local pentru zona Bahema-Nord, a estimat numărul morților la 63.

Tabăra de persoane strămutate din estul Republicii Democrate Congo, denumită Savo, găzduia aproximativ 4 000 de persoane în decembrie, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Vladimir Putin afirmă că este pregătit să discute și cu „derutații”, înaintea unei convorbiri telefonice cu Boris Johnson

loading...

Comments are closed.