Social

ATENȚIE ȘOFERI! Poliția intensifică activitatea pentru a pedepsi vitezomanii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul persoanelor ucise și rănite în urma unor accidente rutiere cauzate de excesul de viteză, inclusiv a celor comise pe trecerile de pietoni, rămâne în continuare foarte mare, iar autoritățile nu vor tolera această situație.

Datele statistice cu privire la numărul persoanelor ucise și rănite în accidente rutiere nu poate să nu îngrijoreze. Astfel, din cauza excesului de viteză în 2019 au fost produse 596 de accidente, în care 92 de persoane au decedat iar 754 au fost traumatizate. Tot pe parcursul anului trecut, 106 oameni au decedat în cele 947 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, iar 878 s-au ales cu traumatisme pe viață.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare anunță că își intensifică activitățile de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei și cu implicarea pietonilor.

Polițiștii de patrulare spun că că nu vor tolera abaterile de la lege și vom întreprinde toate măsurile pentru a disciplina șoferii care încalcă regulamentul.

”Informăm participanții la traficul rutier că vom amplifica activitățile în localități și pe drumurile din întreaga țară. Vor fi organizate filtre și razii pentru a descuraja abaterile de la lege și a preveni deplasarea cu viteză excesivă”, avertizează INP.

De asemenea, vor fi desfășurate activități de documentare inclusiv a șoferilor ce nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Sursa: Sputnik.md

Citește și: VIDEO // Dezvăluiri SCANDALOASE! Numele persoanei care l-ar fi lăsat pe Vlad Plahotniuc fără de 100 de milioane de dolari

 

loading...

Comments are closed.