Economic

Atenționarea SFS pentru proprietarii de bunuri imobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că data de 25 septembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar. SFS informează că, acest termen survine, începînd cu anul 2020, drept urmare a modificărilor efectuate în legislația fiscală prin Legea nr. 171 din 19 decembrie 2019 cu privire la modificarea unor acte legislative.

Sîrbu cere instanței de apel să legalizeze și semnăturile decedaților care au decis să-l susțină pe Andrian Candu

Reiterăm că, achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portalului www.sfs.md, prin accesarea:
https://mpay.gov.md/Services;
https://servicii.fisc.md/TaxesAndFees.aspx.

Pentru achitare în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei.

În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere, în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

Suplimentar, menţionăm că, obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetăţeni, revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL).

Pentru informații suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare.

loading...

Comments are closed.