Alte știri

Atestarea cadrelor didactice va avea loc în regim online. Ministerul Educației a aprobat documentul privind modalitatea de susținere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat și aprobat documentul „Reperele metodologice de organizare și desfășurare a etapei republicane/ raionale/municipale/ instituționale de atestare a cadrelor didactice și de conducere, sesiunea 2020”, transmite Telegraph.md

MECC a întreprins această masură în scopul definitivării procesului de atestare a cadrelor didactice și de conducere în condiții de carantină.

Documentul prevede procedura de susținere publică, în regim online, a rapoartelor de autoevaluare/ lucrărilor metodice și programelor manageriale pentru conferirea gradelor didactice pentru fiecare etapă, republicană/ raională/ municipală și instituțională.

Totodată, în Reperele metodologice se precizează procedura de confirmare a gradelor didactice și manageriale, în baza evaluării interne și materialelor aferente atestării.

Etapa republicană/ raională/ municipală de atestare se va desfășura pe parcursul lunii iunie, iar o sesiune suplimentară, în luna august, se va desfășura pentru cadrele didactice și de conducere, care din motive întemeiate nu au avut posibilitatea de a susține în regim online probele prevăzute în procedura de atestare.

Citește și: Părinții care doresc să-și înscrie copiii la grădiniță o pot face online, prin intermediul platformei „egradinita.md”

loading...

Comments are closed.