Social

Au ars de vii în propria locuință! Cazul tragic a avut loc în această noapte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-o casă de locuit din localitatea Cinișeuți a raionului Rezina.

Apelul la Serviciul 112 a fost îregistrat la ora 03:30 minute. Ajunși, pompierii au stabilit că o locuință cu suprafața de 35 metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. Conform informațiilor IGSU, focarul aredeii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat a stăpînului în vîrstă de 63 de ani. Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit  cadavrul unei femei în vîrstă de 59 de ani.

Pompierii au reușit în cel mai scurt timp să localizeze incendiul, fără ca acesta să obțină răspăndire. Incendiul a fost lichidat la ora în jurul orei 6 dimineață afectînd 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului. Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului.

Este strict interzisă utilizarea  lichidilor ușor inflamabile  pentru aprinderea surselor de încălzire. Potrivit IGSU de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

loading...

Comments are closed.