Alte știri

Au fost desemnați învingătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi au fost selectați câștigătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru, organizat de Parlamentul Republicii Moldova.

În urma selecției mesajelor video, conform  celor mai multe vizualizări pe pagina de Facebook, la categoria maturi, pe locul I s-a clasat Natalia Mazîlu-Miron – 41 ani, din satul Văratic, raionul Rîșcani cu poezia lui Grigore Vieru ”Casa părintească”, cu 89.236 vizualizări.  Pe locul II se află Inesa Vasilos – 36 ani, din satul Cajba, raionul Glodeni, care a recitat poezia „Inscripţie pe stâlpul porţii” și a înregistrat 20.079 vizualizări, iar poezia ”Meșterul”, recitată de Svetlana Sula – 55 ani, satul Răspopeni, raionul Șoldănești, a obținut locul III, cu 12.595 accesări.

La categoria copii, locul de frunte l-a obținut Vadim Odae – 13 ani, din satul Slobozia-Cremene, Soroca, recitând poezia de Grigore Vieru ”Nu am, moarte, cu tine nimic” și care a înregistrat 89.790 vizualizări. Pe locul II se află Amelia Pascal – 4 ani, orașul Bălţi, cu poezia ”Mulţumim pentru pace”, 87.394 accesări.  Iar pe locul III s-a clasat Oleg Spînu – 17 ani, din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, 40.522 vizualizări.

Câștigătorii concursului vor primi Certificate de învingător, precum și o invitație de a participa la o vizită de informare în Parlament. De asemenea, persoanele se vor alege cu un set de rechizite cu logo-ul Parlamentului Republicii Moldova.

Concursul a fost organizat de Legislativ cu ocazia celor 86 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru, născut pe 14 februarie 1935 și decedat la 18 ianuarie 2009.  În cadrul acestuia, au participat circa 2 mii de persoane – copii, tineri și maturi.

 

loading...

Comments are closed.