Au fost înregistrați primii candidați electorali pentru alegeri în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia

În toamna acestui an, în Găgăuzia, unitate teritorială autonomă cu statut special din componența Republicii Moldova, urmează să aibă loc alegerile în Adunarea Populară. Comisia electorală din UTA Gagauzia a înregistrat primii candidați pentru alegeri, informează Agora.md

Potrivit presei din regiune, cel mai râvnit este sectorul de circumscripție numărul 1 din Comrat, unde s-au înregistrat deja trei candidați. Este vorba despre Nicolai Dudoglo, Irina Zelenscaia şi Serghei Chiulaflî.

Câte doi candidați sunt înregistrați în sectoarele nr.5 Ceadîr-Lunga (Nicolai Ivanciuc și Ivan Constantinov) şi nr.15 localitatea Bugeac (Alexandr Kendighelian și Vladimir Kîssa).

În alte circumscripții electorale precum Vulcănești, Ferapontievca, Gaidar, Congaz și Chioselia Rusă, s-au înregistrat câte un candidat.

Alegerile în Adunarea Populară, care este organul legislativ al unității teritoriale autonome cu statut special din componența Republicii Moldova, urmează să aibă loc pe 19 septembrie. Locuitorii regiunii vor trebui să aleagă prin vot direct 35 de deputați locali din cele 35 de circumscripții, pentru un mandat de patru ani.

Citește și: Cum vor fi partajate funcțiile în Parlament. Dezvăluirile unui deputat PAS

 

Total
0
Shares
Total
0
Share