Social

Au încălcat regulile de circulație, dar s-au eschivat de la plata amenzilor. Peste 50 de astfel de șoferi au fost depistați ieri de INSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit INSP, peste 50 de conduсători auto care au încălcat regulile de circulație și s-au eschivat de la plata amenzilor au fost depistați de oamenii legii.

În primele ore ale dimineții de ieri, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP au desfăşurat o acțiune de sensibilizare a conducătorilor de autovehicule asupra necesităţii respectării Regulamentului Circulaţiei Rutiere.

Astfel, la ieșirea din oraș, pe strada Calea Ieșilor din sectorul Buiucani, circa 300 de șoferi care au trecut prin zonă au fost opriți pe dreapta și verificați prin aplicația E-DATA.

Ca urmare, au fost întocmite 50 de procese-verbale cu privire la contravenţie și aplicate 156 de puncte de penalizare.
– 26 de șoferi au fost sancționați pentru că au depășit limita de viteză;
– 18 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;
– 53 de conducători auto au primit citaţii privind prezentarea la SMDTR al INSP;
– 2 conducători auto au rămas fără plăcuțe de înmatriculare a mașinii pentru că le-au reutilat fără autorizația poliției.

În trafic au fost depistați și șoferi care au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor, alții exploatau vehiculele care nu a fost asigurate de răspundere civilă în modul stabilit, dar și dintre cei care circulau fără a avea cuplată centura de siguranță.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a atras atenția că astfel de acțiuni de responsabilizare a conducătorilor auto vor continua și în următoarele zile.

Citește și: În perioada 20-31 august, inspectorii de patrulare ai INSP au depistat peste 5000 de încălcări comise de conducătorii auto

loading...

Comments are closed.