Social

Au început lucrările de dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor locative din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a comunicat că serviciile municipale de profil au început de ieri activitățile de deratizare și dezinsecție în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor din blocurile locative din oraș, relatează Telegraph.md

Astfel, pe parcursul săptămânii curente se va interveni în fondul de locuințe din sectorul Ciocana.

Lucrările se vor desfășura în perioada mai – noiembrie 2020, incluzând cele 3500 de blocuri multietajate aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, precum și cele cu gestiune privată.

Pentru acțiuni de dezinsecție și deratizare a fondului locativ în anul 2020, din bugetul municipal au fost alocați 2,4 milioane de lei.

Lucrările au fost contractate de Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în bază de concurs și sunt executate de SRL „Servicii Urbane”. După finalizarea lucrărilor planificate în blocurile de locuinţe, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău.

De asemenea, în perioada curentă, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” execută lucrări de protecție a spațiilor verzi din Chișinău, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor, în parcuri, scuaruri și în zonele de odihnă. Lucrările se desfășoară pe timp de noapte și în dependență de rezultat, intervenția se repetă peste 14 zile.

Citește și: 69 de familii social-vulnerabile din Chișinău au beneficiat de pachete cu produse alimentare în săptămâna pascală

loading...

Comments are closed.