Alte știri

AUDIO // PAS admite o coaliție cu partidele de stânga după alegerile parlamentare anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Vladimir Bolea spune că, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, PAS nu va înregistra un scor similar celui de la prezidențiale. El mai afirmă că nu ar vedea o problemă ca PAS să creeze coaliții cu partidele de stânga, după parlamentare, scrie Sputnik.md

Deputatul Vladimir Bolea a declarat în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova că alegerile parlamentare diferă de cele prezidențiale, iar scorul electoral pe care ar putea să-l obțină PAS în eventualitatea unui scrutin anticipat ar fi mai mic.

„Ar fi ridicol să credem că voturile pe care le-a obținut Maia Sandu la prezidențiale , aproximativ un milion, să fie acordate PAS-lui la parlamentare. Acest lucru este exclus, iar noi suntem conștienți că pe dreapta sunt multe partide care se vor bate pentru a accede în viitorul Parlament. Nu mizăm că vom lua un așa scor ca la prezidențiale, nu avem așa vise roze”, a precizat Vladimir Bolea.

Deputatul PAS a mai declarat că nu vede o problemă ca după parlamentare să fie constituită o alianță cu partidele de stânga.

„Eu nu văd o problemă în crearea coalițiilor cu partidele de stânga după parlamentare. Unicul criteriu important este ce putem să realizăm în cadrul acestei coaliții, până unde putem să mergem cu ea. Această coaliție nu trebuie să fie una de fațadă, jocuri despre nimic, de-a politica, ea trebuie să fie una rezultativă, iar când nu sunt rezultate, nu ai ce spune cetățenilor”, a punctat Vladimir Bolea.

Ultimele sondaje de opinie arată că, în cazul alegeri parlamentare anticipate, în noul Legislativ ar accede patru partide. Este vorba despre PAS, PSRM, Partidul „Șor” și „Partidul Nostru”.

Citește și: Informația despre diploma falsă a Alei Nemerenco apare în topul căutărilor pe Google

loading...

Comments are closed.