Autoritățile din Milano interzic alcoolul pe timp de noapte. Care este motivul

Primăria din Milano, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, a impus măsuri dure pentru a reglementa viața de noapte, interzicând vânzarea băuturilor alcoolice și a mâncării la pachet în anumite intervale orare. Această decizie își propune să reducă zgomotul și agitația nocturnă din zonele aglomerate, în special în zona vieții de noapte LGBT+ din Porta Venezia.

Orașul Milano a impus interdicția vânzării de băuturi alcoolice și mâncare la pachet în diverse locații, începând cu miezul nopții până la ora 6 dimineața în timpul săptămânii, iar în nopțile de vineri și sâmbătă de la 01:30 la 06:00 dimineața. Aceste reglementări vor fi valabile cel puțin până la data de 19 noiembrie 2023.

Aceste măsuri restrictive au fost impuse după ce locuitorii au contestat municipalitatea la începutul acestui an, reclamând zgomotul cauzat de activitatea vieții de noapte din anumite zone ale orașului Milano.

Interdicțiile vizează zona aglomerată de viață de noapte LGBT+ din Porta Venezia, cuprinzând teritoriul de la Piazza Oberdan până la via Melzo și via Lazzaretto. De asemenea, vânzătorilor ambulanți le este interzis accesul în această zonă între orele 18:00 și 06:00.

Primarul Milano, Giuseppe Sala, a subliniat importanța reglementării orarului vieții de noapte pentru a asigura liniștea și confortul locuitorilor: „Cred că și orașele ar trebui să se odihnească la fel ca noi, oamenii, și să aibă orare puțin mai potrivite pentru toată lumea”.

Aceste acțiuni vin ca răspuns la cererile comunității locale, iar Sala a subliniat necesitatea implementării unor măsuri mai restrictive pentru a gestiona agitația și zgomotul din zonele cu viață de noapte. Este un pas important în controlarea impactului negativ generat de activitățile de noapte și evidențiază o abordare a echilibrului între nevoile rezidenților și opțiunile de petrecere a timpului liber pentru turiști și locuitorii Milano-ului.

Total
0
Shares
Total
0
Share