Social

Autospecialele întreprinderilor municipale au fost dotate cu GPS. Adresele de intervenție pot fi vizualizate pe o hartă online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe autospecialele din cadrul Î.M. Regia „Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Î.M. Regia „Autosalubritate” şi S.A. „Apă-Canal Chişinău”, au fost instalate sisteme GPS, iar adresele de intervenție pot fi vizualitate, în timp real, de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Despre crearea hărții online de monitorizare a unităților de tehnică din dotarea parcurilor auto ale regiilor municipale a vorbit, în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative, primarul general, Ion Ceban, care a precizat că prin intermediul acestei platforme, municipalitatea își propune să devină mai transparentă.

„Astfel, orice cetățean poate vedea câte autospeciale lucrează pe teren şi în ce perioade de timp, care staționează la acea oră sau de la care întreprindere sunt”, a declarat edilul capitalei.

În prezent, serviciile municipale de profil lucrează la definitivarea datelor privind numărul mijloacelor de transport a Parcului Urban de Autobuze şi a Regiei Transport Electric Chişinău, care la fel, vor fi incluse pe aceeași platformă.

Anterior, Primăria municipiului Chișinău a elaborat și alte hărți interactive, care prezintă informații relevante despre activitățile sau adresele din oraș.

Citește și: Construcțiile ilegale din capitală vor fi făcute publice pe o hartă online

loading...

Comments are closed.