Averea ministrei Justiției: Olesea Stamate a devenit proprietara unui Porsche Macan cumpărat din salon!

Noua ministra Justiției olesea stamate, Olesea Stamate a devenit proprietara unui Porsche Cayenne nou-nouț, olesea stamate maia sandu, avere olesea stamate, ministerul justitiei guvernul sandu, 

Declarația de averea a ministrei Justiției a apărut mai târziu în spațiul public, față de cea a colegilor săi din Guvernul condus de prim-ministra Maia Sandu. Potrivit documentului semnat la 19 iulie, Olesea Stamate a obținut anul trecut, împreună cu soțul său, un venit de circa 1.715.715 lei, scrie Realitatea.md.

În fapt, Olesea Stamate a activat la Asociația pentru Guvernare Eficiență și Responsabilă (AGER – o organizație neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este de a promova realizarea practică a conceptelor de bună guvernanţă), de unde a ridicat lunar, în medie, peste 16.500 de lei. Soțul său a ridicat circa 126.400 de lei, activând la Ericson Telecommunications SRL. Totodată, familia a mai primit indemnizația pentru creșterea copilului de la CNAS în valoare de 21.689,59 de lei.
 
În aceeași declarație de avere, ministra Justiției a indicat că deține cote-părți dintr-o casă cu o suprafață de 329 de metri pătrați, în valoare de 1.795.191 lei, și dintr-un apartament cu o suprafață de 70 metri pătrați, în valoare de 437.234 lei. Are și două terenuri agricole.
 
La bunuri mobile, oficiala a dezvăluit că este proprietara unui autoturism de marca Porsche Macan, anul fabricației 2019, cumpărat tot în anul curent cu 1.009.500 de lei, adică cu peste 51.000 de euro (raportat la cursul valutar actual).
 
La secțiunea bunuri sub formă de metale prețioase și la cea cu colecții de artă, familia Stamate tot a indicat ceva, doar că informația este ascunsă pentru public. În schimb, se arată că dețin un depozit bancar cu 70.000 de euro.
 
Amintim că Olesea Stamate a fost numită în funcția de ministră a Justiției pe 24 iunie 2019, după ce Stanislav Pavlovschi a refuzat acest fotoliu.

Total
0
Shares
Total
0
Share