Avertisment ÎNGRIJORĂTOR! Iranul ar putea produce BOMBA NUCLEARĂ până la sfârșitul anului

Bombă nucleară, IRAN
 

Iranul ar putea avea suficient uraniu îmbogăţit pentru a produce o bombă nucleară până la sfârşitul acestui an, iar în maximum doi ani ar putea avea şi o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear, au avertizat serviciile de informaţii militare israeliene, citate de The Jerusalem Post.

Potrivit estimărilor serviciilor iraniene, Iranul ar putea avea aproximativ 1.300 de kh de uranium usor-imbogatit, ceea ce le-ar permite să obţină 25 de kg de uranium inalt-imbogatit, suficient cât pentru producerea unei bombe nucleare. După care Iranul va avea nevoie de alţi doi ani pentru a dezvolta o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear.

Aceeaşi sursă a indicat, totuşi, ca Iranul nu ar dori o creştere rapidă a programului nuclear, ci în schimb ar dori revenirea la Acordul Nucler. Unul dintre motivele pentru care şi-ar dori acest lucru ar fi faptul că Liderul Suprem iranian, Ali Khameni, ar fi înţeles că continuă dezvoltare a programului nuclear ar putea duce la un conflict militar.

Anul trecut, Iranul a denunţat Acordul Nuclear şi a reluat îmbogăţirea de uraniu peste nivelul acceptat de 3,67%. Pentru producerea de arme nucleare este nevoie de uraniu înalt îmbogățit (adică peste 20%). În plus, a depăşit şi limita de uraniu ușor îmbogăţit (cu care nu se pot produce arme nucleare) pe care o poate deţine, şi care era de 300 de kg.

Citește și: Militarii americani din Irak au fost ţintele unui nou atac iranian

Total
0
Shares
Total
0
Share