Alte știri

Avionul hipersonic te duce de la Beijing la New York în două ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu este prima oară când aflăm detalii despre un avion hipersonic, dar proiectul unei echipe de chinezi este mai aproape ca niciodată de materializare.

Timpul costă bani, iar pentru că cea mai mare parte din zi o petreci încercând să ajungi din punctul A în punctul B, o creație chinezească va micșora la maxim durata zborurilor pe distanțe foarte lungi. Să ajungi de la Beijing la New York în doar două ore reprezintă o fantezie incredibilă pentru oamenii de afaceri care desfășoară activități în colțuri diferite ale mapamondului. La ora actuală, aceeași călătorie se desfășoară în medie pe parcursul a 15-18 ore.

Pentru a micșora semnificativ timpul petrecut pe zboruri trans-pacifice, o echipă de cercetători chinezi a creat proiectul pentru un avion hipersonic a cărui viteză medie va depăși 6000 de kilometri pe oră, Respectiva aeronavă va avea abilitatea de a transporta câteva zeci de persoane și tone de încărcătură.

Vei avea nevoie de două ore pentru a parcurge distanța între Beijing și New York la o viteză supersonică.” Cui Kai, liderul echipei de cercetători de la Academia de Științe din China s-a arătat foarte încântat de perspectivele proiectului într-un inteviu acordat publicației South China Morning Post. Pentru referință, distanța din cele două megalopolisuri este de aproximativ 11.000 de kilometri.

Cu numele I-plane, creație își are originile designului în biplanurile folosite în Primul Război Mondial. Această formă este în contrast cu tentative de avioane hipersonice din trecut, ce au pus accent pe aripi delta și o formă aerodinamică.

Alexandru Puiu, Playtech.

loading...

Comments are closed.