Actual

Avocată din Chișinău, trimisă în judecată pentru trafic de influență: Are interdicție de a părăsi țara pentru 60 de zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui avocat din Chișinău pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit actului de învinuire, avocata este acuzată că, în decembrie 2021, reprezentând interesele unor cliente ale sale, și încercând să le favorizeze prin aplicarea unei măsuri preventive sub formă de arest la domiciliu, a susținut că are influență asupra persoanelor ce examinează cauza penală, iar respectiv, a pretins bani în valoare de 10.000 de euro, bani pe care i-a primit în aceiași zi, sub controlul organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție.

În cadrul audierilor în calitate de învinuită, avocata a pledat ca fiind nevinovată.

Mai mult ca atât, avocata este cercetată în stare de libertate, fiind aplicată în privința sa, măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara, pe un termen de 60 zile.

Pentru a restabili prejudiciului cauzat prin infracțiune, oamenii legii au aplicat o măsură asiguratorie sub formă de sechestru asupra ½ cota-parte din bunul imobil al avocatei.

loading...

Comments are closed.