Alte știri

Azi va fi definitivat regulamentul de repartizare a celor 100 milioane de lei pentru agricultorii afectați de calamități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu șeful statului, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au făcut astăzi bilanțul săptămânii trecute și au discutat principalele subiecte de pe agenda următoarelor zile.

În cadrul ședinței comune s-au trecut în revistă toate proiectele care au fost aprobate în sesiunea parlamentară primăvară – vară și s-a constatat că majoritatea proiectelor importante și urgente au fost aprobate de Parlament. Astfel, nu sunt impedimente în activitatea Guvernului. Mai mult, Premierul a remarcat că au fost aprobate și condiționalitățile pentru asistența macrofinanciară și alte angajamente pe care le are Republica Moldova.

Referindu-se la situația din agricultură, prim-ministrul a declarat că seceta a lovit dur Republica Moldova: „Este clar că au fost afectate cerealele din prima grupă. Mulți agenți economici au suferit de pe urma calamităților naturale. Din păcate, nici cu semănăturile din grupa a doua situația nu este mai bună. Culturile de porumb și floarea-soarelui, practic, sunt compromise. Azi vom definitiva regulamentul de repartizare a celor 100 milioane de lei destinate agriculturii și care ar putea compensa, într-o oarecare măsură, pierderile suportate de agenții economici.”

Citește și: Îndemnul lui Ion Chicu pentru cei care fac „politică obraznică” pe tema pandemiei

 

loading...

Comments are closed.