BAC 2023: Absolvenții clasei a IX-a susțin examenul la limba de instruire

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova informează că, astăzi, 6 iunie, în cadrul examenului național de bacalaureat, se desfășoară proba la limba de instruire, comunică telegraph.md

La această probă participă 15 811 candidați, dintre care 12 957 susțin proba la Limba și literatura română, iar 2 854 – proba la Limba și literatura rusă.

De menționat că, șapte dintre candidații înscriși la examen au obținut nota „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la Limba și literatura română, iar alți șase candidați au obținut nota „10” (zece), din oficiu, la proba de exam en la Limba și literatura rusă, în baza premiilor obținute în cadrul olimpiadelor republicane la aceste discipline, desfășurate în anul de studii 2022-2023.

Totodată, MEC menționează că Proba de astăzi se desfășoară în toate cele 93 de centre de bacalaureat instituite în întreaga țară.

Sesiunea de Bacalaureat se va încheia marți, 20 iunie, cu proba de examen la limba maternă, la care vor participa 462 de candidați. Dintre aceștia, 199 de candidați vor susține proba la Limba și literatura bulgară, 207 candidați – proba la Limba și literatura găgăuză, iar 56 de candidați vor susține proba la Limba și literatura ucraineană.

Total
0
Shares
Total
0
Share