Banii au ajuns în cont: Cei 600 de lei, promiși de guvern pensionarilor de Paște, pot fi ridicați

tarile membre ue, cele mai neobișnuite tradiții de Paște în Filanda și Germania

Începând cu ziua de astăzi, 11 aprilie 2019, beneficiarii de pensii și alocații care nu depășesc două mii de lei, pot ridica ajutorul unic în valoare de 600 de lei oferit de autorități înainte de sărbătorile pascale. De un suport similar peste 630 mii de cetățeni au beneficiat înainte de Cărciun, iar premierul Pavel Filip, a specificat că acest tip de ajutor va fi permanentizat.

Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunțat astăzi că de ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, vor beneficia 612,8 mii de persoane. Majoritatea beneficiarilor, circa 400 de mii, sunt pensionari, iar ceilalţi primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaş sau alocaţii sociale de stat. Cheltuielile pentru acordarea suportului unic sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat şi constituie 367,9 mln lei.
 
Pentru a achita suportul unic, Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul mijloacelor băneşti către prestatorii de servicii de plată, desemnaţi de beneficiari. 
 
La începutul săptămânii curente, premierul Pavel Filip, a prezentat un pachet de iniţiative sociale „Pachetul social pentru Moldova”. În acest pachet de inițiative, democrații și-au propus permanentizarea procedurii de acordare a suportului de 600 de lei înainte de sărbătorile pascale și cele de iarnă, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 lei până la 10000 lei, alocarea unor plăţi lunare de 200 de lei pentru minori şi dublarea compensaţiilor pentru căldură.
Total
0
Shares
Total
0
Share