Bărbat de 33 de ani, condamnat în lipsă pentru furtul unui Mercedes GL 500

 

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru sustragerea unui automobil, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 11 mai 2023, un bărbat de 33 de ani a fost recunoscut vinovat pentru furt (art.186 alin.(5) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 18 februarie 2017, aproximativ la ora 04:00, urmărind scopul sustragerii pe ascuns a bunurilor altei persoane, după un plan bine gândit, de pe teritoriul parcării amplasate în apropierea unui local din sectorul Centru al mun. Chișinău, a sustras automobilul de model „Mercedes GL 500”, cauzându-i victimei un prejudiciu material în proporții mari.

În ședința de judecată inculpatul nu s-a prezentat, fiind dispusă examinarea cauzei în lipsa inculpatului.

Acesta a fost anunţat în căutare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share