Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a avut o întrevedere cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iași

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. Discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene, informează Deschide.md

Iași este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România, și cu cca 29 de mii de specialiști, care lucrează în sectorul IT.

Bașcanul a vorbit despre proiectele implementate în Autonomie, precum construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale.

Guvernatorul Găgăuziei a remarcat interesul autorităților Autonomiei în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

“Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunutăți economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană – și Dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Bașcanul Găgăuziei a invitat primarul municipului Iași să viziteze Autonomia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.

Citește și: VIDEO // În emisiunea de mâine, Igor Dodon va vorbi despre reforma politică de pe centru-stânga

Total
0
Shares
Total
0
Share