Politică

BCS bate alarma: ”Acțiunile autorităților ucrainene provoacă înnămolirea Nistrului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor trage alarma. Acțiunile autorităților ucrainene provoacă înnămolirea Nistrului, principala sursă de apă potabilă a Republicii Moldova, informează NTV

Reacția vine după ce Centrala Hidroelectrică de Acumulare a Complexului Hidroenergetic Novodnestrovsk a pus în funcțiune industrială, pe 16 august, cea de-a patra turbină din cele șapte planificate.

Deputatul Elena Bodnarenco a explicat în cadrul unei conferințe de presă, că doar în urma conectării a două generatoare la Centrala de acumulare, volumul anual al Nistrului a scăzut de la 10 kilometri cubi la 7 kilometri cubi, pierdere ce se apropie de cantitatea de apă ce curge pe Prut timp de un an.

„Construcția noilor hidrocentrale va duce la degradarea ecosistemului. Principalele impacturi sunt: scăderea capacității de autoepurare a r.Nistru, modificările hidtro-morfologice, creșterea intensivă a vegetației acvatice și o pierdere a biodiversității valoroase”, a declarat Bodnarenco.

Citește și: Deputați BCS: ”Vom cere audierea Guvernului, inclusiv a MAEIE în vederea examinării poziției lor și politicii promovate în raport cu râul Nistru”

loading...

Comments are closed.