Benjamin Netanyahu a avertizat că vor fi consecinţe în cazul unui atac al Iranului asupra Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că vor fi consecinţe în cazul unui atac lansat de Iran împotriva ţării sale, scrie Agerpres.ro

“Iranul acţionează împotriva noastră de ani de zile, atât direct, cât şi prin intermediari; de aceea Israelul ia măsuri împotriva Iranului şi a intermediarilor săi, în mod defensiv şi ofensiv”, a spus Netanyahu la începutul unei reuniuni a cabinetului de securitate israelian joi seara, a anunţat biroul său.

“Vom şti să ne apărăm şi vom acţiona pe baza principiului simplu: oricine ne face rău sau plănuieşte să ne facă rău, îi vom face rău”, a mai spus Netanyahu.

Guvernul israelian şi aliatul său SUA sunt îngrijoraţi că Iranul se pregăteşte de un atac iminent, a afirmat portalul de ştiri Axios, citând oficiali americani şi israelieni.

Iranul a promis să riposteze în urma unei lovituri aeriene atribuite Israelului asupra clădirii consulatului iranian la Damasc, soldat cu cel puţin 13 morţi, inclusiv doi oficiali militari iranieni importanţi.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, a deplâns moartea a şapte dintre membrii săi, inclusiv a doi generali din Forţa Quds, care operează în afara graniţelor.

Ameninţările Iranului la adresa Israelului au fost discutate joi într-o convorbire telefonică de preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Netanyahu. Potrivit Casei Albe, Biden a declarat că SUA sprijină Israelul în faţa acestor ameninţări.

Sprijinul SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva unei serii de ameninţări rămâne “neclintit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Israelul i-a transmis aliatului său american că, dacă Iranul va lansa un atac asupra Israelului de pe teritoriul său ca ripostă la atacul asupra consulatului iranian din Siria, Teheranul se va confrunta cu un răspuns puternic din partea Israelului, iar aceasta va duce actualul conflict la un alt nivel, potrivit portalului Axios care citează oficiali israelieni.

Total
0
Shares
Total
0
Share